This house on funda: https://www.funda.nl/en/detail/koop/amsterdam/huis-reguliersgracht-18-h/43754225/
Description
Een unieke kans midden in de historische binnenstad! Een Rijksmonumentaal grachtenhuis op eigen grond met een tuin en een dakterras. Toplocatie met uitzicht op een van de mooiste grachten van de stad, vlakbij de gezellige Utrechtsestraat en het Amstelveld. Geschikt voor diverse doeleinden, ideaal gezinshuis met werkruimte aan huis.
Ligging
Gewilde locatie in Amsterdam Centrum, centraal en dichtbij alles wat Amsterdam te bieden heeft. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij tal van supermarkten in de buurt. De gezellige Utrechtsestraat met veel specialiteiten winkels is op loopafstand gelegen en ook de Albert Cuypmarkt is dichtbij. Voor plezier en ontspanning kun je terecht in de nabijgelegen musea op het Museumplein, het Koninklijk theater Carré, het Muziektheater, De Kleine Komedie, de bioscopen Tuschinski en de Munt. Aan het Leidseplein en in de directe omgeving vind je de Stadsschouwburg, theater De Balie, Paradiso, de Melkweg, het DeLaMar theater en het City Theater. Ook het Vondelpark, de Amstel en het Amstelveld en speeltuin UJ Klaren zijn dichtbij gelegen. De woning ligt in het gebied dat valt binnen het toelatingsbeleid van de populaire basisscholen de ASVO en de Kleine Reus. Ondanks de zeer centrale ligging dichtbij het Rembrandtplein een bijzonder rustig plekje.
Omschrijving
Het pand dateert oorspronkelijk uit de tweede helft van de zeventiende eeuw. Omstreeks 1879 is in opdracht van de toenmalige eigenaar, -de Lutherse Diaconie- de voorgevel gewijzigd en heeft er een interne verbouwing plaatsgevonden in neoclassicistische stijl waarin ook de uitbouw aan de achterzijde en het trappenhuis is gerealiseerd. De huidige eigenaars betrokken het pand in 1982 en hebben in 2 fasen het hele voorhuis laten funderen: in 1983 en in 2003/2004. Het dak is vernieuwd in 2018. Kenmerkend zijn de fraaie bouwstijl en de diverse authentieke details uit zowel het oorspronkelijke bouwjaar als uit de tijd van de verbouwing, bijvoorbeeld het marmer in de hal, de binnendeuren, de houten kasten op zolder en het houten hijsrad wat nog gebruikt wordt. Uniek is het fraaie uitzicht op zowel de keurtuinen aan de achterzijde als ook de gracht aan de voorzijde, die één van de mooiste grachten van Amsterdam wordt genoemd. Het dak op de uitbouw is ingericht als dakterras.
Verzetshuis
‘Reguliersgracht 18’ was tijdens de Tweede Wereldoorlog één van de twee verzetshuizen van de Vrij Nederlandgroep: H.M. van Randwijk, oprichter van de Vrij Nederlandgroep, vergaderde er in het grootste geheim met zijn mensen. De toenmalige bewoners waren gastheer- en vrouw en tevens lid van deze verzetsgroep. Er zijn nog details bewaard gebleven die getuigen van dit verleden. Hiervan is de gigantische vlag de belangrijkste getuige. Deze ‘dient’ ieder jaar op 5 mei te worden uitgestoken.
Oppervlakte
Het gebruiksoppervlak wonen is thans circa 281m2 exclusief circa 80m2 overige inpandige ruimte (bestaande uit 16,4 m2 kelder, 38,30m2 voorzolder op de derde verdieping en 25,4m2 zolder op de vierde verdieping).
Indien de wanden, vloeren en plafonds van de voorzolder op de derde verdieping worden afgewerkt wordt het totale gebruiksoppervlak wonen circa 319m2 (circa 281m2 plus circa 38m2) exclusief circa 42m2 overige inpandige ruimte (bestaande uit 16,4m2 kelder en 25,4m2 zolder op de vierde verdieping).
Indeling
Begane grond: entree, hal met marmeren vloer en ‘gemarmerde’ lambrisering, meterkast, kamer aan de voorzijde met inbouwkast en berging, gang naar ruimte aan de achterzijde met openslaande deuren naar tuin, wc met fonteintje, ruimte in achteruitbouw met deur naar tuin en toegang tot bergkelder met cv ketel en raampje. Trap met klassieke negentiende -eeuwse raampartijen naar eerste verdieping.
Eerste verdieping: overloop, gang, woonkamer aan de voorzijde met suite deuren, keuken aan de achterzijde met inbouwkasten, ruimte in de achteruitbouw met wc en inbouwkast. Trap naar de tweede verdieping.
Tweede verdieping: overloop met trap naar derde verdieping , wc, slaapkamer/woonkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde met douche en inbouwkast, badkamer in achteruitbouw met ligbad, wastafel en wasmachineaansluiting.
Derde verdieping: grote kamer aan de voorzijde met inbouwkasten en dakkapel en trap naar zolder, slaapkamer aan de achterzijde met twee bedsteden, ruimte met gootsteen, wastafel en zitbad, toegang tot dakterras.
Zolder: grote bergruimte in de kap met daglicht en stahoogte en een origineel houten hijswiel.
Bijzonderheden/kenmerken
Rijksmonument;
Zeer uniek huis met veel fraaie details;
Tuin
Dakterras;
Eigen grond;
Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadgezicht;
Bouwjaar circa 1675 en 1879.
Features
Transfer of ownership
- Asking price
- € 2,500,000 kosten koper
- Asking price per m²
- € 7,837
- Listed since
- Status
- Sold under reservation
- Acceptance
- Available in consultation
Construction
- Kind of house
- Property alongside canal, row house
- Building type
- Resale property
- Year of construction
- 1675
- Specific
- Protected townscape or village view (permit needed for alterations), listed building (national monument) and monumental building
Surface areas and volume
- Areas
- Living area
- 319 m²
- Other space inside the building
- 42 m²
- Exterior space attached to the building
- 19 m²
- Plot size
- 162 m²
- Volume in cubic meters
- 798 m³
Layout
- Number of rooms
- 10 rooms (6 bedrooms)
- Number of bath rooms
- 2 bathrooms and 3 separate toilets
- Bathroom facilities
- Shower, 2 sinks, and bath
- Number of stories
- 5 stories
Energy
- Energy label
- Not required
- Heating
- CH boiler
- CH boiler
- Gas-fired combination boiler, in ownership
Cadastral data
- AMSTERDAM I 1123
- Cadastral map
- Area
- 162 m²
- Ownership situation
- Full ownership
Exterior space
- Location
- Alongside a quiet road, alongside waterfront, in centre, in residential district and unobstructed view
- Garden
- Back garden
- Back garden
- 55 m² (12.73 metre deep and 5.73 metre wide)
- Balcony/roof terrace
- Roof terrace present
Photos 41
© 2001-2025 funda