Hofwoningen Cellarius
ColmschateVerkoop gestart- Wonen142 m²
- Perceel764 tot 887 m²
- Aantal kamers4
- Aantal huizen12 (6 beschikbaar)
Omschrijving
Het plangebied Hof Cellarius ligt in het oude centrum van het dorp, langs de Holterweg tegenover de markante Hervormde Kerk. Op deze unieke locatie is de verkoop van twaalf royale kavels in voorbereiding. De kavels zijn gesitueerd als een soort ‘hofje’. Hof Cellarius heeft het allemaal: het ligt zeer nabij algemene voorzieningen zoals een modern winkelcentrum (Flora), een sportcentrum (de Scheg) en een NS-Station. Daarnaast ligt het dicht bij het Medisch Centrum Colmschate en is op loopafstand verwijderd van het schitterende natuurlandgoed ”De Bannink”. En wilt u een dagje winkelen of een theater bezoeken? Dan zoekt u het altijd gezellige Deventer op. Hier vindt u alle gemakken van een grote stad.
De verkeerstechnische ontsluiting is optimaal. De afstand tot de oprit van de autosnelweg (A1) is ongeveer 3 km en vanaf de Flora bestaat de verbinding geheel uit een vierbaansweg.
Naast de mogelijkheid om zelf een woning te ontwikkelen op een riante kavel in het project Hof Cellarius bieden wij u nu ook de mogelijkheid om een modelwoning (Hofwoning) te kopen waarbij u nog uw eigen wensen in kunt brengen. De modelwoning is reeds voor uw ontwikkeld, uw eigen wensen kunnen het geheel naar eigen smaak maken.
In overleg met bouwbedrijf Bargeman uit Vorden, die de woningen zal gaan bouwen, kunt u uw eigen droomhuis verder samenstellen. Denkt u aan het uitbouwen van de woning met een overkapping zodat een mooi terras ontstaat of het toevoegen van een garage, erker of dakkapel.
De woningen worden standaard gasloos gebouwd. Dit betekent dat de woningen worden voorzien van een luchtwarmtepomp i.c.m. vloerverwarming en zonnepanelen zodat u, uiteraard ook door de optimale isolatie, een zeer energiezuinige woning zult betrekken.
De Hofwoning wordt standaard voorzien van een hal met garderoberuimte, meterkast en toilet, royale woonkamer met woonkeuken. Op de verdieping bevinden zich een technische ruimte, separaat toilet, badkamer en 3 slaapkamers. In de afwerking wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen zoals hardhouten buitenkozijnen, houten binnenkozijnen en zinken mastgoten. Standaard wordt een berging bij de woning aangeboden met overkapping ten behoeve van het stallen van een auto.
Er zijn ruime inspraakmogelijkheden t.a.v. deze basiswoning.
De koopsom is exclusief legeskosten gemeente mbt bouwvergunning.
Omgeving
Colmschate is de naam van een dorp en omringend stadsdeel in het oosten van Deventer, provincie Overijssel (Nederland) en telt ongeveer 20.000 inwoners.
Het dorp Colmschate vormt samen met de buurtschappen Oxe, De Bannink, Snippeling en De Vijfhoek het stadsdeel Colmschate. Met het dorp Colmschate wordt de oorspronkelijke kern bedoeld.
In het stadsdeel Colmschate woonden vroeger welvarende middenstanders. Zij waren vooral aan de Holterweg en de Stationsweg te vinden. In de buurtschappen bloeide het boerenleven volop. ‘Noaberschap’ of burenhulp was heel vanzelfsprekend in het oude Colmschate.
Het tegenwoordige Colmschate heeft een lange geschiedenis. Al voor onze jaartelling hebben er in dit gebied mensen gewoond. In 1927 vond men urnen die uit de late Bronstijd, begin van de IJzertijd,
stammen. Eveneens zijn sporen van vroege bewoning gevonden in het gebied waar de Scheg staat. Omdat droge gebieden in deze streken schaars waren, was de oost-west georiënteerde grote dekzandrug van Colmschate, die zich uitstrekt langs de Holterweg, al vanaf de prehistorie geschikt voor menselijke bewoning. De boerderijen lagen verspreid om de Colmschater Enk heen.
In Colmschate heeft in de Romeinse tijd een Germaanse nederzetting gelegen. Er zijn voor Nederland zeldzame Romeinse munten gevonden van Carausius en Allectus, een versierde bronzen
beslagstuk van een gesp en een bronzen beslagstuk dat tot paardentuig heeft gehoord. Deze vondsten doen vermoeden dat een of meer mannen uit deze nederzetting aan het einde van de derde eeuw dienst deden in het Romeinse leger.
Een in Colmschate gevonden messing beeldje van de godin Victoria heeft als bouwoffer gediend.
De oorsprong van de naam Colmschate is onduidelijk. Eén verklaring zegt dat de naam stamt uit de tijd dat er kolenbranders in de bossen rondom Deventer woonden. Zij sloegen hun spullen op in schuren of “kollenschoaten”. Deze verklaring wordt echter in twijfel getrokken. De naam kan ook ontstaan zijn uit Colm-schate, waarbij “schate” duidt op een beboste hoek in het zandgebied, of om Colms-cate, waarbij “cate” op de bewoning door keuterboeren of eventueel kolenbranders (colman) duidt.
Pas in de veertiende eeuw komen we de naam Kolmenschate in de “boeken” tegen. Er is dan sprake van ene Willem Douvelt, schout van Kolmenschate (1368). Het schoutambt Kolmenschate was een veel groter gebied dan wat we nu als Colmschate kennen. Het werd begrensd door de IJssel, het buurtschap Epse, de kerspelen Bathmen en Holten en de schoutambten Raalte en Olst. In de 16e eeuw, tijdens de 80- jarige oorlog, liet Koning Philips II, stukken grond verkopen of verhuren om zijn troepen te kunnen betalen. In 1576 gaf hij het schoutambt Kolmenschate “in pandschap ende beleeninge” aan de Burgemeesters, Schepenen en Raad der Stad Deventer. Het schoutambt Kolmenschate werd toen bestuurd door schout Henrick Jacobsen. Eind 18e eeuw werd ten noorden van de Colmschaterenk de buitenplaats ‘De Achterhoek’ aangelegd.
(Zie ook Vastgesteld Bestemmingsplan Colmschate e.o. 12; sectie 5.2.2.1 Buitenplaats ‘De Achterhoek’).
In het jaar 1811 raakte Deventer de zeggenschap over het schoutambt Kolmenschate weer kwijt. Bij decreet van Keizer Napoleon werd het schoutambt Kolmenschate een zelfstandige gemeente: la mairie de Diepenveen. Waarschijnlijk kreeg de nieuwe gemeente de naam Diepenveen omdat in de buurtschap Diepenveen de enige hervormde kerk van het schoutambt stond. De eerste burgemeester van de nieuwe gemeente was Daniël Gerhard Hendrik Smijter.
Het schoutambt bestond uit zes marken: de Gooier Marke, de Marke van Oxe, de Marke Rande, de Marke Borgel, de Marke van Tjoene, de Marke Rande en de Marke Averlo. Zo’n marke was weer onder te verdelen in een aantal buurtschappen. De Gooier Marke was verdeeld in acht buurtschappen: Wechele, Riele,Weteringen, Essen, Ortele, Okkenbroek, Lettele en Linde. Het dorp Colmschate is te vinden in de buurtschap Weteringen. Dit buurtschap bestond ook weer uit
Planning
Projectfase: verkoop gestart
- Start verkoopmaart 2023
Woningtypen
Van de 12 huizen in dit project zijn er nog 6 beschikbaarHofwoning
Vrijstaande woning€ 745.000 - € 785.000 v.o.n.